Ana içeriğe atla

Domain Al


        
   İnternet dünyasında bulunan sitelere kolayca erişme yolu olan domain, ziyaretçileri gitmek istedikleri sunucuya yönlendirme konusunda kısa bir yoldur. İki bölümden oluşan domainin ilk bölümü ilgili sitenin adı ikinci bölüm ise uzantısı olmaktadır. Site uzantıları çeşitli şekillerde olup en yaygın uzantılar aşağıda listelenmiştir.

·        .com : ilk kullanılan site uzantısı olması sebebiyle en fazla yaygınlaşan ve ticari anlamına gelen uzantıdır.
·        .net : Microsoft tarafından sunulan bir internet üzerine kurulu kütüphane ve uygulama geliştirme platformudur.
·        .edu : Sitenin eğitim kurumuna ait olduğunu gösteren uzantıdır.
·        .mil : Military olarak açılımı yapılan ve ordu sitelerinde kullanılan domain uzantısıdır.
·        .gov : Government sözcüğünün kısaltılmış hali olan ve dert kurumları tarafından kullanılan site uzantısıdır.
·        .org : Kâr amacı gütmeyen kuruluş olduğunu belli etmek için kullanılan uzantıdır.
·         
  Domain al talebinde bulunan kullanıcılar kuracakları siteye uygun bir isim belirleyip domain sorgulama ekranına girmelidir. Bu sorgulama sonucunda domain daha önce alınmış ise her siteye özgü domain olduğu için kullanıcıya alternatifler sunulmaktadır. Daha önce alınmamışsa online ödeme yapıp domain satın alınabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Serçe Akademi Programlama Dersleri

Serçe Akademi programlama derslerinde her yaş grubundan öğrencinin programlamayı en iyi şekilde öğrenmesini ve problemlere çözüm odaklı bir hale gelmesini amaçlamaktadır. Çocuklara yönelik derslerde kod yazmayı en temelden en üst düzeye kadar öğreten ve bilişsel becerilerinin gelişmesini sağlarken tüm bunları yanı sıra teknolojiyi de yakından takip etmeleri sağlanmaktadır. Küçük yaştan itibaren öğretilmeye başlanan kodlama dersleri ve programlamalar ile birlikte çocuklar ilerleyen yaşlarında küresel ekonomide etkin becerilere sahip bireyler haline getirilmektedir. ·         Scratch ·         MIT App Inventor ·         Python ·         Small Basic ·         Bilgisayar Bilimi ·         Greenfoot-Alice ·         Yapay Zeka Gibi pek çok şey programlama derslerinde her yaş grubundan öğrenciye öğretilmektedir. Sizler de programlama derslerine katılım gerçekleştirmek istiyorsanız Serçe Akademi iletişim kısmından akademi ile iletişime geçerek kayıt işlemlerinizi gerçekleş

Gökbörü Nedir?

  İslamiyet öncesinde, ilk Türk’lerde birçok farklı inanç ortaya çıkmıştır ve bu inançlar, toplumun gidişatını büyük oranda etkilemiştir. Bu inançlardan biriside, Gökbörü inanışıdır. Eski Türkler kavimlerinde bilindiği üzere, bozkurdu, kendilerine sembol olarak edinmişler ve inançlarını bu doğrultuda göstermişlerdir. Türk Milleti kendi özgürlüklerine ve inanışlarına fazlasıyla bağlı olan bir kavimdi. Eski Türk milletinin kendi sembollerini bozkurt olarak ifade etmesinin birçok sebebi bulunmaktadır. Gökbörü eski yıllarda yaşamış olan Türkler tarafından, 100 yıl içinde 1 yada 2 kez ortaya çıktığına inanılan, bozkurttur. Gök ve Börü kelimelerinden oluşan Gökbörü kelimesi, açık mavi (gök mavisi) olarak ifade edilir.   Bu tanıma göre Gök, yani gökyüzü, Börü de, yalnız kurt anlamına gelmektedir.

Ayna Pleksi Nedir?

Pleksi pek çok çeşidi olan cama benzeyen, dayanıklı plastiklere verilen isimdir. Saydam ya da yarı saydam olarak tercih edebileceğiniz pleksileri ayna pleksi olarak sipariş verilebilmektedir. Ayna pleksiler kolay işlenebilir olması ve farklı boyutlarda üretilebilir olması sebebiyle pek çok insan tarafından sipariş edilmekte ve farklı alanlarda kullanılmaktadır. Pleksi Özellikleri Nelerdir? ·         Pleksiler kolay işlenebilirler. ·         Hafif bir yapıya sahiplerdir. ·         Belirli bir ısı aralığında şekil verilebilir olan pleksiler soğutulduklarında verilen şekli koruyabilmektedir. ·         Genişleme katsayısı oldukça yüksektir. ·         Darbelere karşı oldukça dayanıklı olan pleksiler hava şartlarına karşı da herhangi bir olumsuzluk göstermezler. ·         Işık geçirgenliği oldukça fazla olan pleksilerin ışık geçirme oranı %92’dir. ·         Pleksilerin ısı geçirgenliği cama oranla %20 daha azdır. ·         İklim koşullarına karşı oldukça dayanıklı ola