Bal, arılar tarafından
üretilen tatlı bir besindir. Yaz sonunda bahar döneminde, arılar yüzlerce çiçek
polenleri toplayarak üretilir. Kaç çeşit bal olduğu bilinmemektedir. Bal,
arıların ve bölgenin yapısına göre şekillenir. Balın doğal antibiyotik
özellikleri vardır, çünkü bakteri içermez, çok güçlü antioksidan özelliği
vardır. Bundan dolayı serbest radikallerle etkili bir şekilde savaşır.
Mikropları kırmaya yardımcı
olur. Balın yaraları hızla iyileştirdiği bilinmektedir. Öksürük, uykusuzluk,
astım ve bronşit için iyidir. Kolayca vücut cilt içinde oluşan enfeksiyonlar
ortadan kaldırabilirsiniz. Bal
enerji seviyenizi çok kısa sürede ve etkili bir şekilde artırabilir. Bunun için
vücudun doğal şekere ihtiyacı vardır, kalori ve enerji bol miktarda içerir.
Kaliteli bal için Damakbal
sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder